Studiranje - Amerika

Sportske i akademske stipendije u Americi

Svršeni srednjoškolci, koji žele da studiraju u SAD na osnovnim studijama, kao i diplomirani studenti, koji žele da upišu master studije u SAD, mogu uz pomoć Programa za obezbeđivanje stipendija za studiranje u SAD, sebi da obezbede stipendiju za studiranje u SAD.
Dobijanje i iznos stipendije za studiranje u SAD zavisi isključivo od samog kandidata odn. ostvarenog uspeha u srednjoj školi, kao i od uspeha i angažmana u vannastavnim aktivnostima (sportu, volonterskim aktivnostima, naučnim projektima i sl.). Stipendije za studiranje u SAD daju fakulteti odn. koledži svojim studentima, koji se ističu po rezultatima i aktivnostima iz oblasti nauke, sporta i društveno-korisnih aktivnosti. Studenti dobijaju stipendije u različitim iznosima (iznosi nekih stipendija pokrivaju troškove kompletne školarine, neke stipendije pokrivaju deo troškova školarine, a neke stipendije uključuju i troškove smeštaja). Zahvaljujući dobijenoj stipendiji moguće je smanjiti troškove studiranja čak do 100% (što nominalno može da iznosi od 10.000 do 90.000 USD na godišnjem nivou)
Organizator programa obezbedjuje kandidatu, čiju aplikaciju prihvate fakulteti, dobijanje stipendije za studiranje u SAD od strane izabranog fakulteta odn. koledža, pod uslovom da ispunjava uslove predviđene statutom izabranog fakulteta odn. Koledža. Organizator programa pomaže kandidatu prilikom odabira i upisa na odgovarajući fakultet odn. koledž u SAD, prilikom pronalaženja odgovarajućih stipendija (u skladu sa željama kandidata u pogledu lokacije, nastavnog programa, budžeta i sl.).

Organizatori programa

Organizator programa je američka organizacija CoAthlete, LLC , sa sedištem u Kentakiju. Mi smo treneri, sportisti i sportski advokati posvećeni pomaganju učenicima da pronađu savršeno uklapanje u sportski tim na koledžu. COAthlete sluzi kao “agenat” između sportista i trenera kako bi vaš proces regrutovanja za sportski tima na koledžu bio jednostavan. U CoAthlete-u, mi smo strastveni za pojednostavljenje procesa regrutovanja za buduće studente -sportiste pružajući vam sve što vam je potrebno da obezbedite mesto na savršenom timu.

Potrebna dokumenta

Diploma iz srednje škole prevedena na Engleski
Dokaz o položenom TOEFL, SAT, ACT, ili IELTS ispitu.
Video dokaz o sportskom talentu (ne stariji od 6 meseci).
Registracija sa NCAA ili NAIA 'eligibility' centrom, ili sa oba.
Prosek ocena minimum dovoljan (bolje ocene znače bolju šansu za upis).

Ukratko

Sistem visokog obrazovanja u SAD, kao jednostavniji i fleksibilniji sistem od mnogih drugih sistema obrazovanja u svetu, je svake godine sve popularniji među inostranim studentima.Prilikom izbora koledža ili univerziteta (njih preko 4,000) inostrani studenti moraju da uzmu u obzir mnoge stvari. Možda i najvažniji aspekt celog procesa prijema na određeni univerzitet je rok za upis. Preporučljivo je da studenti krenu u proces prijema i do 18 meseci ranije od planiranog početka studija zbog brojnih priprema za testove i krajnih rokova za prijem studenata, koji su obično devet meseci pre početka školske godine Tim Anglosfere ima za ulogu da izvrši procenu svakog svog kandidata u smislu njegovom realnog akademskog i sportskog obrazovanja koje je potrebno za određeni koledž ili univerzitetski nivo.

Cene

Cene za usluge variraju u odnosu na studentski program koji odaberete. Kontaktirajte nas za više informacija.