Studiranje - Kanada

Studentska viza za Kanadu

Svršeni srednjoškolci, koji žele da studiraju u Kanadi na osnovnim studijama, kao i diplomirani studenti, koji žele da upišu master studije u Kanadi.
Da biste studirali u Kanadi na nekom od studijskih programa koji traje duže od šest meseci potrebno je da imate studentsku vizu.. U ponudi agencije Anglosfera je kompletna usluga popunjavanja formulara kao i zakazivanje intervjua svim osobama koje žele da apliciraju za studentsku vizu za Kanadu kao I pomoc prilikom upisa fakulteta. Takođe agencija nudi usluge rezervacije avionskih karata kao i pružanje svih informacija vezanih za vaš put do USA.

Uslovi za studentsku vizu

  • Da ste upisali studije na nekoj od kanadskih obrazovnih ustanova (Letter of Acceptance).
  • Da planirate da ostanete privremeno u Kanadi.
  • Da imate dovoljno finansijskih sredstava za troškove tokom jedne godine studiranja u Kanadi.
  • Da ispunjavate druge uslove koji se tiču poznavanja jezika, biometrijskih podataka, zdravlja, osiguranja i karaktera.
  • Za one koji žele da studiraju u Kvebeku potreban je i sertifikat o prihvatanju...

Šta omogućava studentska viza?

Uz studentsku vizu možete da studirate željeni studijski program na bilo kojoj kanadskoj obrazovnoj ustanovi koja se nalazi na listi Designated Learning Institution (DLI). Studentska viza vam omogućava i da sa sobom povedete članove svoje porodice (decu, partnera), kao i da vi ili vaš partner/ka radite u Kanadi. Student obično dobija mogućnost da radi part-time poslove do 20 sati nedeljno dok traju studije, a tokom raspusta puno radno vreme. Sa određenim opcijama studiranja partner može da aplicira za open work permit i da radi full time. Studentska viza se izdaje na period trajanja studijskog programa i važi do 90 dana nakon završetka studija.

Cena i vreme obrade

Taksa za obradu aplikacije za studentsku vizu iznosi 150CAD, a plaća se dodatnih 85CAD za biometrijske podatke koje se daju u najbližem Visa Application Centre (VAC) . Prosečno vreme za obradu je oko 5 nedelja. Za studentsku vizu može da se aplicira online preko sajta imigracione službe Kanade ili u Visa Application Centre (VAC) koji se nalaze u većini zemalja.