Studentska viza

Početna

 /  

Studentska viza

Kako do vize?

Mi Vam možemo pomoći i olakšati Vam put do dobijanja Vaše vize.

Američka studetska F1 viza
Svim budućim studentima koji odluče da školovanje nastave na nekim od univerziteta u Americi , obavezan korak je viza za ulazak na teritoriju Sjedinjenih Americkih drzava (SAD). U ponudi agencije Anglosfera je kompletna usluga popunjavanja formulara, kao i zakazivanje intervjua za F1 studentsku vizu. Agencija pored ovoga nudi usluge rezervacije avionskih karata, kao i pružanje svih informacija vezanih za vaš put do USA.

F1 studentske vize su tip neuseljeničkih viza, namenjenih stranim studentima koji planiraju da pohađaju određeni akademski program na engleskom jeziku na nekom od koledža, ili univerziteta u SAD-u. Nakon što aplikant bude prihvaćen od strane školske ustanove SAD-a, ista mu šalje formu I-20 kojim se potvrđuje status legalnog studenta.
Krajnji korak u celom postupku je apliciranje za F1 studentsku vizu, za koju je neophodno popuniti DS 160 obrazac namenjen toj vrsti vize i zakazati termin za razgovor u ambasadi SAD-a

Obavezno pročitati

Kod ovog tipa vize javljaju se dva nova dokumenta koje je student u obavezi da dostavi.

I-20 formular predstavlja dokument koji aplikant dobija od strane školske ustanove SAD-a koja ga je prihvatila na svoj program, a koji sadrži osnovne podatke studenta i škole, podatke o studijskom programu kao i SEVIS ID, bez koga se ne može aplicirati za vizu.

Potvrdu o uplaćenom I-901 SEVIS fee, koji podrazumeva online plaćanje iznosa od 350 USD, što predstavlja proviziju za upis u posebnu bazu podataka koja prati sve studente i ljude koji su na programima razmene dok su na teritoriji SAD-a, o čemu više možete pročitati na sajtu https://www.fmjfee.com/.

U slučaju da se ne snalazite sa online plaćanjem, naša agencija može izvršiti prebacivanje ovih sredstava u Vaše ime i poslati vam traženi dokaz o uplati.

Ko smo mi?

Agenti sa višegodisnjim iskustvom koji se svakom klijentu posvećuju sa punom pažnjom. Naši agenti su uvek dostupni za sva pitanja bilo uživo bilo putem mejla.

Newsletter